Volontären

Uthållig

Social

Äventyrlig

Redan som liten visade du på stora sociala färdigheter. Olikhet var inget som skrämde dig, snarare tvärtom, och du blev tidigt navet i många sammanhang. Du var den där personen som alla tycktes känna och som möttes med öppna armar oavsett social kontext. Det där med studier var på sin höjd ett sekundärt fokus, om ens det.

När du blev äldre och dina jämnåriga började satsa på högre studier och framgångsrika karriärer tog du istället ditt pick och pack och gav dig ut i världen. Med bara en ryggsäck på ryggen kände du dig för första gången helt fri. Ingen skola som ställde krav. Inga föräldrar som tjatade om läxor och provresultat. Bara du och hela världen under dina fötter. Att resa har sedan dess gått från ett brinnande intresse till en själslig nödvändighet. Du har fått allt svårare att stanna kvar på samma plats, och rastlösheten kryper i dig med allt tätare intervaller.

Den Senaste Tiden

DEN SENASTE TIDEN har du gått med en gnagande känsla av att allt resande kanske inte är så sunt trots allt. Vad är det egentligen du reser bort ifrån, gång på gång? Det är bland annat den känslan som nu fått dig att åka hem till Sverige igen. Det, tillsammans med vad som hände i Ghana.

Det var en morgon precis som vilken annan som helst, bortsett från att det var helt tyst. Den lilla byn, som annars vid den här tiden brukade vara i full rörelse, verkade ha drabbats av allmän försovning. När du klev ut ur tältet insåg du direkt att så inte var fallet. Folk sov inte, de hade försvunnit. Det måste skett under natten, utan att du märkt någonting.

Att du blivit grundligt lurad råder det ingen som helst tvekan om. Frågan är bara av vem. Den frivilligorganisation du arbetade för verkar ha gått upp i rök, så det finns inte längre någon att fråga eller ställa till svars. Detta till trots är du fast besluten att inte sluta leta. Du kan inte släppa det som hände, det du sett och om nätterna fortfarande ser. För även om byn var tom när du vaknade så är invånarna fortfarande med dig om natten. De ber och bönar om hjälp med problem du aldrig lyckats förstå. Att de lider råder det dock ingen tvekan om. Någon måste ställas till svars, det har du tagit på dig, om det så blir det sista du gör.

Den senaste veckan har du dock fått ytterligare bekymmer på halsen. Drömmarna från Ghana har ändrat karaktär och de senaste dagarna har du även drömt om en man. Drömmar som känns så verkliga att du till och med börjat tvivla på ditt förstånd. Kanske borde du bara släppa allt med Ghana, trots allt, lämna Sverige och resa vidare. Men det är även något i de senaste drömmarna som lockar. En känsla av att här kan det finnas svar. Du måste få veta mer. Han säger dessutom att han behöver hjälp, att han behöver dig. Är det inte då en skyldighet att försöka hjälpa, hur galet det än verkar vara?

Styrkor

SOCIAL KAMELEONT - Du har lätt för att umgås med alla och passa in i alla sammanhang. Det gör att du med lätthet kan röra dig mellan olika sociala sfärer och nästan alltid bemöts med välkomnande armar.

Svagheter

ROTLÖS - Ditt ständiga resande har gjort att du idag inte längre har en plats du kallar hemma. Du känner dig inte hemma, inte ens när du är “hemma” och det är inte en känsla du trivs med egentligen.