Spionen

Dynamisk

Disciplinerad

Diskret

Det här med att se världen i svart eller vitt har aldrig varit någonting för dig. För dig har allting alltid handlat om skalor i grått. Rätt eller fel - moraliskt eller omoraliskt - legalt eller illegalt, det där kan vara så olika. Med det inte sagt att du inte har ett rättspatos, snarare att saker och ting sällan är så självklara som många andra försöker få dem att verka, och att allting alltid “beror på”.

När du var yngre försökte du dig på det där med ett normalt liv, utbildning, familj, vänner och relationer, men med tiden tröttnade du på de ständiga moraliska diskussionerna. Alldeles för ofta kände du dig bara ifrågasatt och aldrig lyssnad på och hur mycket du än försökte förklara din syn på saken framstod den oundvikligen som felaktig i andras ögon. Till slut gav du mer eller mindre upp att försöka “göra det rätta” och vara som “alla andra” och drog dig tillbaka in i även samhällets gråzoner i hopp om att slippa samhällets dömande ögon.

Här fanns det däremot andra som såg dig och inom relativt kort tid blev du rekryterad till ett jobb. Ett i backspegeln löjligt enkelt inbrott men som gav dig en chans att bevisa ditt värde för rätt personer. Det visade sig vara det första av många och genom åren har du inte bara fått möjlighet att finslipa dina förmågor utan även skapat dig en rik arsenal av tjänster du kan erbjuda. Vem hade kunnat ana att så många av samhällets annars så dömande medborgare plötsligt mer än gärna ser mellan fingrarna på tvivelaktigt beteende så fort de själva står i skottlinjen.

Den Senaste Tiden

DEN SENASTE TIDEN har du nästan uteslutande tagit uppdrag från Legal Support, ett företag som du haft samröre med, från och till, sedan några år tillbaka. De är otroligt noga i sina rekryteringar vilket gör att jobben du får alltid passar dig perfekt. Här ställs inga frågor, du behöver aldrig veta mer än tillräckligt för att få jobbet gjort samtidigt som de skyddar vem du är lika mycket som de skyddar din egentliga uppdragsgivare. Helt klart en win - win för alla inblandade.

Ditt senaste jobb är i teorin tämligen enkelt. Ta dig in på ett av Helix Biotechs forskningslabb, hämta fil X, ta dig ut igen, få betalt. Jobbet borde ha varit färdigt redan för några dagar sedan om det inte hade varit för att ägaren till filen tagit med sig sin dator och nu inte dykt upp på jobbet igen på flera dagar. Efter viss efterforskning verkar personen i fråga lite av ha gått upp i rök. Något i sig som är lite märkligt. Det hindrar dig inte från att fortsätta och du har äntligen en adress kopplad till personen. Med lite tur är allt som återstår ett litet hembesök och sen är saken klar.

Styrkor

TRÄNAD - Håller man på med något tillräckligt ofta och tillräckligt länge blir man till slut riktigt duktig. Få saker går dig obemärkt förbi nu för tiden och när det gäller att handla snabbt är du ett proffs.

Svagheter

ENSAM - Ditt livsval har varit svårt att dela med andra. När hemligheterna blir för många är det till slut lättare att inte ha någon att behöva ljuga för än att hitta på lögner och halvsanningar. Men ensam är inte stark och stundtals tär det på dig.