Sekteristen

Rättrogen

“Synsk”

Uppriktig

Din barndom var olika andras. Du är uppvuxen i ett litet isolerat samhälle där alla i din omgivning var medlemmar i samma sekt, och det har minst sagt satt sin prägel på vem du är idag. Fram till relativt nyligen var det dessutom den enda värld du kände. Du levde ditt liv utifrån sektens regler, normer, seder och bruk, Du var totalt indoktrinerad och saknade andra referensramar. Men hade du stannat så hade du dött. Det vet du, med smärtsam säkerhet.

Du minns inte när de började, drömmarna. Så länge du kan minnas har de alltid funnits där. Det dröjde dock länge innan du vågade berätta om dem och det var nog tur. För så fort orden var sagda fanns ingen återvändo och år av plågsamma reningsprocesser inleddes. I början var du själv med på noterna. Du ville ju inget annat än att bli ren. Bli fri från drömmarna och bara vara som alla andra. Men med tiden kom tvivlen. Det måste finnas andra sätt, eller? För om ni skulle fortsätta så här såg du bara en möjlig utväg. Döden. Små subtila förändringar som avslöjade både dina föräldrars, prästens och hela sektens desperation. Blickarna de gav dig, hur de höll ditt huvud allt längre under vattnet under reningarna, greppen om dina handleder som för första gången lämnade mörka märken. I slutändan var du inte beredd att ta risken att stanna då du trots allt värdesatte ditt egna liv högre än din familj. Det fanns bara en utväg, att rymma.

Den Senaste Tiden

DEN SENASTE TIDEN har enbart handlat om att överleva. Sedan du flydde från sekten står du helt ensam i en värld som du varken känner eller förstår dig på. Obarmhärtigt har insikten om hur mycket av livet utanför som faktiskt hållits dolt för dig, sjunkit in tillsammans med hur oerhört verklighetsfrånvänt du levt. De nya intrycken och lärdomarna är stundtals så svindlande att du är rädd att helt tappa fotfästet och svepas med i något som bara kan beskrivas som kaos. Men på något sätt lyckas du till slut alltid landa på fötterna igen. Även om hela din värld känns som en lögn så är du sann mot dig själv och har kommit att värdesätta ärlighet över det mesta annat.

Så för en vecka sedan började du plötsligt drömma om en ny person. En person som kommit med oväntat hopp. Hen säger sig ha en lösning, en utväg för att slippa drömmarna som hemsöker dig. I utbyte mot att du hjälper personen så hjälper hen även dig. Det här är första gången du faktiskt på riktigt lyssnat på vad drömmarna försökt förmedla till dig och definitivt första gången du är beredd på att agera på dem. Men som du en gång tänkte, det måste finnas andra sätt. Nu är du dessutom desperat, ensam och utan något kvar att förlora. Att då göra något, vad som helst, känns bättre än att göra ingenting.

Styrkor

ÖVERLEVARE - Efter allt du gått igenom är det lite av ett under att du fortfarande står på benen. Och inte bara står utan även fortsätter kämpa. Trots att du står ensam i en för dig främmande värld har du hittills aldrig gett upp.

Svagheter

FÖRDÖMD - Av någon anledning, på något sätt så har du förargat en högre makt och detta är ditt straff. Du är fördömd och kommer så vara fram till den dag du har sonat ditt brott. Om du ändå bara visste vad brottet var.