Rymmaren

Impulsiv

Godhjärtad

Envis

Lämnad. Först var det din pappa som lämnade dig. Det är förvisso inget du minns själv men en berättelse du fått höra allt för många gånger från din mamma. Sen var det din älskade hund. Du hade inte haft henne så länge men älskade henne redan mer än något annat. En morgon när du vaknade så hade hon bara stuckit. På något sätt hade hon fått upp ytterdörren och bestämt sig för att dra. Du har aldrig sett henne igen.

Så småningom övergav din mamma dig. Alla löften till trots lät hon slutligen missbruket vinna. Det var tydligen viktigare än du. Till slut fick socialen nog av alla anmälningar från skolan,så de kom och hämtade dig. Tekniskt sett var det kanske du som lämnade henne, men hon har heller aldrig brytt sig om att söka upp dig igen. Du vet inte ens om hon lever. Det var ungefär där och då, när soc kom, som du bestämde dig för att det fick vara nog, Du svor ett heligt löfte till dig själv att du aldrig mer skulle bli sviken igen. Det fanns bara ett sätt att garantera det, att själv vara den som lämnade.

Sen dess har du haft fler fosterhemsplaceringar än du har fingrar. Alltid har det varit samma visa. Du kommer till en ny familj, surfar på smekmånaden och det faktum att du i grund och botten är en vänlig själ som är lätt att tycka om och därför har en bra tid fram till första riktiga konflikten. Då drar du. Efter det spelar det ingen roll hur många gånger polisen eller någon annan transporterar “hem” dig igen. Kontraktet är brutet, du drar igen så fort du får chansen och till slut kommer familjen ge upp, det gör de alltid, och du omplaceras.

Den Senaste Tiden

DEN SENASTE TIDEN har det dock varit annorlunda. Utan att du tänkte på det gick du under din senaste rymning och fyllde arton år. Arton. Myndig. Plötsligt har du rätt att dra. Ingen försöker tvinga dig tillbaka. Familjen kanske inte ens letar efter dig? Insikten att du plötsligt både var fri men också helt ensam har lämnat en konstig känsla i magen som du sedan dess inte lyckats bli av med. Du inser att det är dags att ta tag i ditt liv och göra något, du vet bara inte vad. I ett spontant infall att gå tillbaka till dina rötter hoppade du för ett par veckor sedan på ett tåg till Stockholm och här har du varit sedan dess. Du vet inte riktigt vad du hoppas på men något känns för första gången på länge faktiskt rätt.

Styrkor

INKÄNNANDE - Alla olika familjeplaceringar och alla olika människor du mött har gjort dig till lite av en expert vad gäller att läsa av andras signaler. Du vet ofta vad andra känner redan innan de själva inser det.

Svagheter

OPÅLITLIG - Allt rymmande har en väldigt konkret baksida. Hur man än vrider och vänder på det så är du fruktansvärt opålitlig. Du har aldrig stannat, du har aldrig kämpat och i mångas ögon är du en svikare som inte pallar när det blir lite jobbigt.