Prästen

Stark

Tillåtande

Lugn

Du kommer aldrig glömma den dag du fann Gud. Det var en särdeles blöt dag. Regnet stod som spön i backen och redan halvvägs på väg hem från skolan var du genomvåt eftersom någon tyckt det varit roligt att gömma både ditt paraply och din regnkappa. Precis då var det något som träffade dig på axeln och du snurrade runt. Där stod de, med lerklumpar i händerna och redo att kasta igen, med hånfulla blickar som fick dig att krympa. En stark vindil blåste plötsligt upp som från ingenstans och en ilska välde upp inombords med en kraft du aldrig tidigare känt. Djupt inifrån bubblade e ursinnig protest och du kunde höra dig själv skrika, eller kanske snarare ryta “Försvinn härifrån,” med en röst du inte visste att du hade.

Du kommer aldrig glömma deras miner. En blandning av rädsla, avsmak och chock. Utan ett ord vände de på klacken och försvann, just som himlen sprack upp och dagens första solstråle kom fram. Sedan den dagen har du aldrig känt dig ensam igen. Livet tog en annan vändning och du lämnade den rädda, utsatta lilla människan bakom dig och blev till den självsäkra och starka person du är idag.

Den Senaste Tiden

DEN SENASTE TIDEN har du arbetat hårt för att förbättra tillvaron för Stockholms mer utsatta individer, inte minst romerna. Det har handlat om allt från att sätta upp soppkök, samordna läkarvård, dela ut förnödenheter eller bara finnas till hands och lyssna för den som vill prata. De senaste månaderna är det dock oroväckande många som berättar om samma fenomen. Att människor har börjat försvinna. Inte så som människor brukar försvinna, utan mer plötsligt och oplanerat, utan förvarning och fullkomligt spårlöst. Många verkar ha varit borta fram till för några veckor sedan, då flera av varandra oberoende individer plötsligt började berätta om saknade personer som nu åter dykt upp. Tillbaka men förändrade. Som att de varit med om något som de antingen inte mindes eller ville prata om.

Det här oroar dig, mer än du vill erkänna. Det är något i det som människorna berättat som får det att krypa i skinnet på dig. Något som slår an en klang av obehag och till och med rädsla. Dessutom fick du för ett par dagar sedan ett märkligt brev skickat till dig från någon som påstår sig veta mer om försvinnandena och som säger sig vara villig att hjälpa till. Du vet inte vad du ska tro men du är definitivt tillräckligt omskakad för att inte kunna lämna frågorna obesvarade.

Styrkor

ÖVERTYGAD - Du vet, bortom allt tvivel, att det finns en Gud som ser och värnar om dig och alla andra människor. Ingenting eller ingen har hitintills kunnat rubba din tro och att något någonsin skulle kunna göra det finns just nu inte på kartan.

Svagheter

TVIVEL - Det är inte Guds vara eller icke vara du tvivlar på. Inte heller att Gud inte skulle vilja människan sitt bästa. Det är människan du tvivlar på. På om vi är värdiga, om vi förtjänar Guds uppmärksamhet, om vi verkligen lever och är som vi borde, inklusive dig själv.