Officeren

Erfaren

Lojal

Taktisk

Det går inte att påstå att du var på rätt väg i livet från start. Hade det inte varit för att du gjorde lumpen hade du definitivt hamnat snett i livet och garanterat på fel sida om lagens långa arm. Det var i alla fall vad som hände alla andra från ditt kompisgäng. Men som det nu föll sig så hittade du istället en plats där du äntligen kände att du passade in. Dessutom fick du med god handledning lära dig vikten av självkontroll, något du tidigare led stor brist av. När man har svårt att hantera sig själv underlättar det enormt med en strukturerad tillvaro. Det var bland det första du lärde dig i lumpen och sen dess har du helt anpassat dig till ett liv i disciplin, struktur och rutiner.

Med åren har du sakta men säkert klättrat upp längs karriärstegen. Du har helt och hållet tagit dig dit du är idag genom hårt och enträget arbete och på egna meriter. Det fanns dock en period under din karriär då du var på god väg att hamna snett igen. När man vuxit upp i ett socioekonomiskt utsatt område med trasiga familjer så blir lojaliteten till vännerna desto starkare. Även om du brutit med ditt gamla liv fanns det element därifrån som inte ville släppa taget om dig, och att svika kan straffa sig hårt. Om det inte varit för att en, då ganska avlägsen, bekant klivit in och hjälpt dig hantera situationen, så hade det varit stor risk att du halkat fel i tillvaron igen. Men som det nu löste sig, blev du, vad det verkar, kvitt ditt gamla liv och i gengäld fick du en pålitlig vän som du har kontakt med än idag.

Den Senaste Tiden

DEN SENASTE TIDEN har ni tyvärr inte hörts av så mycket, annat än högst sporadiskt via telefon. Din vän har verkat upptagen, stressad och rentav bekymrad. Du hoppas att det inte är något allvarligt och har mer än en gång påpekat att du finns här och mer än gärna ställer upp om det finns något du kan göra.

Du har dock de senaste veckorna själv haft fullt upp på jobbet. Höga chefer inom försvaret har börjat en internrekrytering till något som är så hemligt att du själv inte vet ett dugg, trots att du uppenbarligen är en av toppkandidaterna till jobbet. Istället för att få information, har du varit på en rad intervjuer, fystester, psykologiska utvärderingar och intelligenstest. Vad detta än rör sig om så verkar det, förutom superhemligt, vara både krävande och utmanande. Du vill inte riktigt erkänna det för dig själv men hela processen har gjort att jobbet lockar dig enormt. Att inte få det skulle kännas som ett nederlag efter allt du gått igenom och hela rekryteringen har blivit viktigare för dig än vad du först trodde.

Styrkor

LEDARE - Du var inte född ledare men med tiden har du lärt dig att bli en. Din blandade bakgrund, din tränade självbehärskning tillsammans med din känsligare sida och lojalitet ,har gjort dig till någon som både når fram till folk och som folk känner starkt förtroende för.

Svagheter

SENSIBEL - Om det inte vore för din tränade självbehärskning hade din känsligare sida fått härja fritt med dig. Du har i grunden alltför lätt att ta saker personligt, se saker i svart snarare än gråskalor och agera därefter. Något som förr skapade mer än ett slagsmål.