Kreatören

Utåtriktad

Snabb

Adaptiv

Du är en sådan där som tycks glida genom livet på en räkmacka. I alla fall i andras ögon. Allt tycks gå som en dans - toppbetyg utan synlig ansträngning, jobberbjudanden trillar in till höger och vänster utan att du behöver leta efter dem, du är aldrig ensam, är alltid bjuden på fester och verkar genuint omtyckt av alla.

Sanningen är dock att det bara är ytan folk ser. Visst kanske du har allt det där men nog har du fått jobba för det och rätt hårt också. Men medan andra förknippar jobb med något ansträngande och krävande är det mer en central del av livet för dig. Du flyter med jobbet som måste utföras likt fisken i vattnet och är lika snabb i vändningarna som en också. Det är som att du gör vad som behöver göras innan du ens inser att det är vad som krävs för att få jobbet gjort. Det kommer instinktivt och snabbt går det.

Men att vara en sådan som tycks ha allt har definitivt sina nackdelar. Det är inte sällan som du antingen skapat så pass mycket avund att folk vill dig illa eller att folk helt enkelt bara är med dig för att glida med på bananskalet. Det gör riktigt ont när det händer, för du har ju inte gjort något annat än varit dig själv och ändå beter sig folk illa tillbaka. Under åren har det här resulterat i en mindre sympatisk utveckling hos dig själv. Efter några riktigt smärtsamma svek kan du inte längre låta saker och ting bero, utan ger så småningom igen. Man säger att hämnd bäst serveras kall och det är något du tagit fasta vid. Du smider dina planer under lång tid, i hemlighet och när personen minst anar det slår du till och betalar tillbaka vad du själv fått lida i smärta.

Den Senaste Tiden

DEN SENASTE TIDEN är det några personer du jobbat med som gått alldeles för långt. Det började med småsaker men eskalerade med tiden till fullskaligt krig. Nu har du för första gången i ditt liv just blivit “avskedad” av en kund med så dåliga ursäkter att det stinker lögn lång väg. Vad det är de har sagt om dig har du ingen aning om och du är inte säker på att du ens vill veta. Men om det här sprider sig i branschen skulle det kunna innebära yrkesmässig katastrof. Det får inte hända. Det är dags att gå till motangrepp, och det snarast.

Till din stora förvåning har du fått hjälp från oväntat håll. Det började som en pisam fyllebekännelse, dagen du blev avskedad men som nu visat sig utvecklas till en hitintills osviklig medkonspiratör. Aldrig förr har du kunnat prata med någon så öppet om något som du annars till ditt yttersta försöker dölja och som dessutom helt förstår och accepterar en sida hos dig som du annars skäms för. Tillsammans har ni skapat en plan som kommer ta hand om problemet, se till att de forna kollegorna får vad de förtjänar samtidigt som du säkrar ditt rykte. Dessutom behöver du för första gången inte slåss ensam. För det är du väldigt tacksam.

Styrkor

LÖSNINGSINRIKTAD - Där andra ser problem ser du lösningar. Du har en unik förmåga att vända det negativa till det positiva, hitta nya ingångar och angripa problem från nya synvinklar. För dig finns inga problem som inte går att lösa.

Svagheter

HÄMDLYSTEN - Konstruktiva lösningar i all ära men det finns en gräns där du inte längre ser annan lösning på problemet än att ge igen. När saker blir alltför personliga, när sveken svider för mycket, slår du till slut över och personen som sårat dig kommer få betala för vad hen gjort.