Kemisten

Positiv

Pratsam

Prestigelös

Man skulle kunna tro att forskare, speciellt sådana som arbetar på laboratorium, är enstöriga typer som sällan ser dagens ljus. Så är det förstås inte. Bara för att arbetet är svårt för en utomstående att förstå, betyder det inte att det är en verksamhet för introverta. Din erfarenhet säger dig att det är tvärtom och du har byggt din yrkeskarriär på att med insikt, intresse och social skicklighet samordna, sammanställa och metaanalysera forskning för att förstå de stora sambanden. Att koppla ihop detaljer, sammanfatta och lägga pusslet är det som öppnar nya avenyer. Världen är oändligt stor och att gräva på rätt ställe är det som ger resultat och du är en mästare på att klara av att zooma in och zooma ut obehindrat för att hitta nya helheter och sammanhang. Din mor lärde dig att oavsett hur högt man stiger skall man aldrig förlora kontakten med sitt ursprung. Du har vigt en dag i veckan för att jobba praktiskt.

Din väg har inte varit spikrak. Tack vare höga betyg och goda meriter har du haft många valmöjligheter och därför passat på att testa dig fram. Det var inte förrän du hamnade på en utbildning inom medicinteknik som du hittade hem. Idag arbetar du som biomedicinsk analytiker och samordnare på Helix Biotech och kunde inte vara nöjdare. I alla fall inte med yrkesvalet.

Den Senaste Tiden

DEN SENASTE TIDEN har jobbet varit mer spännande än vanligt, så allt annat i livet har fått stå tillbaka. Allt började med att du fick ett anonymt paket med ett provrör av vad som såg ut att vara blod. Först tänkte du att det kunde vara ett internt skämt, men ingen kollega ville kännas vid försändelsen.

Dina försök att identifiera blodet har hittills varit fruktlösa, men slagningar på de data du fått fram gör dig orolig. Ingen som forskat på liknande substanser arbetar längre kvar. Kanske var det dumt att så lättvindigt börja analysera provet. När du bad din assistent att göra en bredare slagning på den proteinvariation du isolerat måste det rests en röd flagga någonstans. Bolagets globala HR-avdelning har kallat dig till ett möte i Shanghai nästa vecka. Samtidigt dök ett mail upp från ingenstans där den som skickade provet ville ses. Du har fått en tid och en plats, kanske kan du ställa saker till rätta igen?

Styrkor

OMTYCKT - Ditt lättsamma sätt gör att du är omtyckt och även avundad av många. Du har lätt för att skapa nya kontakter men även hålla kvar bekantskaper under lång tid.

Svagheter

YTLIG - Trots alla så kallade vänner har du haft svårt att hitta någon som står dig riktigt nära. Även om det finns de du vet skulle ställa upp när du behöver, saknar du någon att verkligen öppna upp inför. Livet är inte alltid glatt men ännu finns det ingen du vågar visa den sidan för.