Juristen

Noggrann

Stresstålig

Behärskad

Du har alltid haft ett intresse för det olösta. “Där det finns en fråga finns också ett svar” har varit lite av ett mantra både genom din uppväxt och din karriär. Ditt sinne för detaljer och förmåga att gräva fram information där andra tidigare kammat noll, har visat sig vara två utmärkta komponenter om man vill hitta svar på frågor som annars kanske skulle lämnats obesvarade.

Det är också dessa förmågor, tillsammans med din outtröttlighet, som gjort dig så attraktiv på arbetsmarknaden. Medan du sett på när kursare slagits om praktikplatser och, senare, jobb har läget snarare varit det omvända för dig. Flera är de byråer som velat anställa dig, både prestigefyllda och inte. Eftersom du egentligen inte är en karriärist tog du så småningom anställning på en av de mindre firmorna. Mindre lön, mindre prestige, färre sociala tillställningar men betydligt mer frihet i arbetet. Det passar dig som hand i handsken. Många är de timmar som du suttit ensam kvar på kontoret långt efter att alla andra har gått hem.

Den Senaste Tiden

DEN SENASTE TIDEN har inte varit något undantag. Det var just under en sådan kväll, när du satt ensam på det nedsläckta kontoret med bara skrivbordslampans sken som sällskap, som ditt senaste fall bokstavligt talat föll ned i knät på dig. Du kan inte minnas att du sett mappen tidigare, men plötsligt låg den där i knät. Du måste ha råkat knuffa ned den från skrivbordet. Helix Biotech stod det under loggan på framsidan.

Efter att du läst innehållet har du inte kunnat tänka på något annat. Om det som står i filen stämmer är Helix Biotech långt ifrån det forskningslabb som deras glättiga hemsida försöker påskina. Åtskilliga av de experiment de genomför saknar både officiellt godkännande och är dessutom högst moraliskt tveksamma. Flera av experimenten genomförs på människor. Huruvida det har skett med samtycke eller inte verkar helt klart gå att ifrågasätta. Ju mer du har grävt desto fler har frågorna blivit. Men där det finns en fråga finns ju också ett svar och du är fast besluten att hitta det.

De senaste veckorna har du korresponderat anonymt med någon som påstår sig vara en tidigare forskare på Helix Biotech. Hen säger sig ha mer bevis för illegala experiment. Efter en hel del lirkande om att bygga ett fall mot företaget har personen gått med på att träffas.

Styrkor

SYSTEMATISK - Du är den som tänker först och handlar sen. Först när du har en tydlig plan skrider du till verket och då gör du det med minutiös noggrannhet, utan att missa någon detalj.

Svagheter

ARBETSNARKOMAN - Arbetet har blivit ditt liv, på gott och ont. I början intalade du dig själv att du fortsatte arbeta sena nätter av fri vilja. Nu har det gått så långt att du tvivlar på att du skulle kunna sluta ens om du ville. För vad skulle du göra istället?