Hackern

Omtänksam

Smart

Företagsam

Du var alltid ett blygt och tillbakadraget barn, men när du i skolåldern började gråta i panik varje gång ni bytte tåg vid T-centralen anade dina föräldrar oråd. Efter år av diverse besök hos psykologer, testande av olika antidepressiva och lugnande mediciner utan framsteg, gav ni alla upp. Du utvecklade en enstörings levnadssätt, drog dig undan omvärlden och lyckas idag i de flesta fall undvika situationer där ångest uppstår.

Datorn blev din räddning och din förbannelse. Genom den kan du nå ut till hela världen utan att behöva konfronteras med den. De i din fysiska omgivning tror att du är ensam, men du vet att bakom de flesta alias finns en person med känslor och rädslor. Med din empati har du skaffat ett stort och starkt socialt nätverk. På nätet utforskade du många olika intresseområden och fastnade för säkerhet och hur internet egentligen fungerar. Ju mer du läste desto mer började du se världen på ett annorlunda sätt, både digitalt och reellt. Sakta men säkert har saker och ting börjat få former, likt pusselbitar i en gigantisk ask. Du anar samband och mönster i informationen du hittar, kopplingar till händelser som sker och till de inblandade. Du vet inte vad det här betyder än eller vad det egentligen är du hittat, men med tillräckligt med tålamod så kan möjligtvis det större pusslet till slut läggas.

Den Senaste Tiden

DEN SENASTE TIDEN har dock tålamod varit en bristvara. För ett tag sedan försvann en person som stod dig mycket mycket nära. Inte ett brev lämnade hen efter sig, inte minsta papperslapp, hen klev bara ut genom dörren och... försvann. Som om hen gått upp i rök. Polisens undersökningar har inte gett någonting och idag ligger fallet på is. Du har dock inte givit upp. Personer försvinner inte bara spårlöst, inte i dagens samhälle. Någonstans där ute måste det finnas ledtrådar, pusselbitar, och du tänker hitta dem.

En dag dök det som du väntat på upp. Kontakt i en av alla kanaler där du lagt ut i ditt sökande. Någon påstår sig ha information, kunskap som kan leda dig vidare. Agorafobi eller inte, det här är alldeles för viktigt för att du ska tillåta dig att sitta kvar hemma. Du skulle aldrig kunna förlåta dig själv om rädslan fick vinna över sanningen. Det är dags att ta tjuren vid hornen och möta din värsta skräck. Du har en tid, en adress och känner stark beslutsamhet. Vad kan gå fel?

Styrkor

DEDUKTIV - Du drivs starkt av nyfikenhet över att lägga pussel och se den större bilden. All träning har gjort dig till en mästare att härleda och komma fram till slutsatser, värdiga en Sherlock Holmes.

Svagheter

AGORAFOBI - Även kallat torgskräck. En stark rädsla för offentliga platser och situationer med mycket folk. Du har haft det ända sedan du var liten men aldrig riktigt utmanat problemet som vuxen. Kanske skulle det kunna vara annorlunda nu.