FRA-Analytikern

Lagspelare

Ansvarsfull

Målinriktad

Att arbeta för en myndighet fanns verkligen inte med på kartan när du var yngre. Du hade andra drömmar, men framförallt ett brinnande intresse för språk. När andra i skolan valde sitt tredje språk var du redan inne på ditt femte. Det var inte bara möjligheten att kunna kommunicera som lockade utan hela systematiken bakom. Få saker går upp emot känslan av att plötsligt “knäcka koden” och se hur hela språket vecklar ut sig framför en. Många, inklusive du själv, trodde nog att du skulle bli forskare inom lingvistik, översättare eller liknande men så blev inte fallet.

Av en slump var du med på ett rekryteringsevent för myndigheter där man på skoj fick göra lämplighetsprov för olika tjänsteområden. Du fick komma på intervju redan nästa dag för en tjänst på FRA. Sen dess har karriären varit spikrak och du känner verkligen att du har hittat rätt plats i tillvaron. Ditt team betyder allt för dig och är nästan som en andra familj. Tillsammans klarar ni utmaningar och löser problem på ett sätt som du aldrig hade klarat ensam.

Den Senaste Tiden

DEN SENASTE TIDEN har ni fått en utmaning på halsen som gäckar din nyfikenhet på mer än ett sätt. Någon har börjat skicka ut och publicera, vad som bäst kan beskrivas som extremt avslöjande och obehaglig information om framförallt framstående personer, institutioner för att inte tala om det sittande partiet Horisont. Du vet inte hur länge denna någon har hunnit hålla på innan ordern kom att spåra personen som ligger bakom det. Om inte er grupp fått uppdraget hade du nog aldrig hittat eller börjat lyssna på eller läsa materialet. Samtidigt som ordern är att hitta denna någon på grund av de lögner, desinformationen och det förtal som personen sänder ut, som enbart kan ha till syfte att skada förtroendet för de samhällsinstitutioner som annars ger oss trygghet och stabilitet, så kan du inte helt skaka av dig det faktum att det finns ett uns av sanning där. Kanske mer än ett uns. Det skrämmer dig.

Hur som är du fast besluten och ivrig att få fatt i personen som ligger bakom. Men hur ni än försökt har ni ännu inte lyckats komma ens i närheten. Någon är extremt duktig på att skydda sig. Imponerande duktig och dina egna idéer har börjat sina. I vanliga fall skulle du inte lyssna på anonyma tips, de skulle till och med innebära en säkerhetsrisk, men i det här fallet var du alltför nyfiken för att kunna motstå. Någon gav dig ett spår som gav det första genombrottet sen utredningen startade. Ni hittade ett av personens tidigare tillhåll. Även om det innehöll en del så har ni efter det återigen kört fast. Men nu säger sig samma anonyma tipsare veta mer, kanske även har ett namn, och hen verkar villig att uppge det mot ett möte. Du borde verkligen inte, men ingen behöver ju få veta…

Styrkor

SPRÅKBEGÅVAD - Det är inte bara det faktum att du kan många språk som gör dig begåvad. Du har en intuitiv förmåga att lista ut systemet, se mönstret, i språk eller kod som du aldrig ens tidigare stött på.

Svagheter

MANISK - När du får ett problem som intresserar dig måste du bara lösa det. Du hamnar lätt i hypermaniska perioder där allt annat får stå tillbaka för att du skall kunna lösa problemet framför dig.