Författaren

Empatisk

Nyfiken

Beläst

Att kalla dig för bokslukare som liten hade varit något av en underdrift. Du var fullkomligt galen i böcker och spenderade i princip hela skolgången, inkluderat resväg till och från skolan, med näsan i en bok. Sagor, myter, legender, reseskildringar, biografier, vad spelade inte så stor roll så länge berättelsen var trovärdig och fängslande och väckte äventyrslustan i dig.

Så snart du blev gammal nog att resa på egen hand gav du dig ut i världen, besökte platser du tidigare bara läst om. Efter det var steget att själv börja skriva inte särskilt stort. Du samlade på dig erfarenheter, växte både som människa och i fantasin.

Idag arbetar du som författare och översättare på heltid. Du är inte stor, men några av dina verk säljer så pass bra att du för tillfället får det att gå runt. Det finns bara ett litet aber. Du kan inte minnas hur du skrev dem, eller att det ens var du som skrev dem. Allt du vet är att du fylld av inspiration satte dig vid datorn för att skriva. Sen är allt som borta, likt en femtonårings blackout på fyllan. Nästa sak du minns är hur du vaknar liggandes över din ihopslagna dator som en säck potatis, öm i hela kroppen efter den obekväma ställningen, med ett alldeles rykande färskt utkast på en helt ny bok i datorn. Varifrån den kom eller hur du ens kom på allt som står i den har du ingen aning om och det skrämmer dig något ofantligt.

Den Senaste Tiden

DEN SENASTE TIDEN har du minst sagt kämpat i motvind. Din förläggare är på dig dagligen om din nästkommande bok men hur du än kämpat har allt du hittills skrivit mötts med illa dold skepsis. Det är uppenbart att hen vill ha något i stil med de oförklarliga böcker du skrivit, samtidigt som du gjort allt för att undvika att råka ut för en sådan blackout igen. Situationen är ohållbar, det inser du, men har ingen aning om hur du ska hantera den.

Efter en riktigt dåliga dag öppnade du tillslut upp dig för en gammal vän under ett telefonsamtal och till din totala förvåning verkade vännen varken skeptisk eller särskilt förvånad. Snarare uppriktigt intresserad. Vännen arbetar på ett forskningslabb i Stockholm för företaget Helix Biotech och efter flera samtal har vännen berättat att det finns forskning som anknyter till det du upplevt och att det kan finnas hjälp att få. Bara ni kan förstå vad det är som händer bättre. Efter stor initial skepsis har du sakta men säkert accepterat iden om att genomföra en rad experiment under vännens ledning. Du vill trots allt bra gärna veta vad det är som händer med dig och att skaffa sig mer kunskap har ju aldrig skadat. Allt du nu väntar på är att vännen ska skicka dig en tid och plats för när ni kan börja.

Styrkor

VARMHJÄRTAD - Du är en genuint omtänksam person med mycket empati och förståelse för andra. Du både tycker om och är nyfiken på andra människor och andra har inte svårt för att tycka om dig tillbaka.

Svagheter

GODTROGEN - Om något så är du en aning godtrogen. Det har hänt att människor utnyttjat din vänskap, där du ställt upp utan att få något genuint tillbaka. En gång blev du även rakt av lurad. Men livet är för kort för att gå och bli misstänksam eller bitter!