Bloggaren

Kreativ

Fantasifull

Lyhörd

Egentligen hade du alla förutsättningar för ett fantastiskt liv. Nästan vilket liv som helst. Familj fanns, pengar fanns och vänner. Alla var med på banan. Alla ville dig väl. Problemet var bara att du aldrig riktigt hoppade på samma tåg som alla andra. Såg inte de fantastiska möjligheter som de pratade om eller ville inte se, för du ville något annat. Du har aldrig bara riktigt lyckats lista ut vad det är eller skulle kunna vara.

Krockarna med andras förväntningar på dig fanns redan där som liten men blev allt större och mer uppenbara ju äldre du blev. Dina föräldrar slet sitt hår för att försöka förstå dig. Tog dig till både läkare och psykologer för att hitta vad som var fel. Men det enda de inte kunde acceptera var att du kanske inte hade alla de storslagna ambitioner som de själva hade. Tvärtom! Du trivdes som bäst i andra sammanhang, utan krav och där du var fri att skapa själv. Skrivandet blev i mångt och mycket din räddning, din ventil för din frustration kring att inte vara den som alla önskade att du var och sorg över att inte få vara dig själv. Att du inte räckte.

Den Senaste Tiden

DEN SENASTE TIDEN har du knappt haft någon kontakt med vare sig familj eller gamla vänner. Den enda person du har kvar i ditt liv är en gammal vän som du lärde känna av en slump under en tågresa i tonåren. Vad som började som ett ganska stelt och lite pinsamt samtal med en total främling slutade med en vänskap som du idag värdesätter högre än allt annat. Om det finns en enda person du verkligen litar på och som alltid ställt upp för dig i alla lägen, så är det han.

Det var han som hjälpte dig att flytta hemifrån när pressen och konflikterna slog över. Det är han som alltid uppmuntrat dig att skriva och som hjälpt dig att skapa din egen blogg. För en tid sedan presenterade han dig även för ett gäng andra individer. Personer som du instinktivt kände tillhörighet med och förtroende för. När din vän efter några veckor tyckte att ni alla skulle flytta ihop som ett kollektiv, kändes det helt rätt.

Här är du nu. I ett hem där du för första gången känner dig hemma, med människor du valt och trivs med. Men framförallt, med personer som tycker om och accepterar dig för den du är. Kanske var detta allt du ville från början? Du vet inte riktigt, men en sak vet du och det är att du för första gången på länge känner att livet kanske har en djupare mening trots allt.

Styrkor

HÖGKÄNSLIG - Du har ständigt känselspröten ute och uppfattar lätt hur andra känner sig, mår eller vilka önskningar de har. Ibland känns det nästan som en superkraft, att du nästintill vet vad andra tänker innan de själva gör det.

Svagheter

HÖGKÄNSLIG - Detta är inte bara en fördel utan ofta också väldigt betungande. Det har gjort dig velig och du har svårt att själv ta beslut och ställning. När du ständigt överöses av vad alla andra känner och vill blir det väldigt svårt att samtidigt lyssna på dig själv.