Bartendern

Arbetsam

Alert

Beskyddande

Om något så är du din egen lyckas smed. Sen tidig ålder lärde du dig att vill man få något gjort får man göra det själv och ska man bli något här i livet så får man kämpa för det. Medan andra kanske föds med goda förutsättningar har du fått arbeta dig upp från botten. Uppvuxen i socioekonomisk misär, utan en pappa och med en långtidssjukskriven mamma landade det på dig att klara biffen. Och det har du banne mig gjort! Det har varit långt ifrån en dans på rosor men du är ingen som backar eller ger upp bara för att det är lite tufft. Tvärtom får det dig snarare att ta i och kämpa ännu hårdare. En egenskap som verkligen har lönat sig.

Idag arbetar du som assisterande barchef på en av Stockholms heta innekrogar. Ett jobb som förvisso kräver hårt arbete och många sena nätter, men det ger rikligt med lön för mödan. Tillräckligt för att både försörja dig och din mamma och ändå ge pengar över. Du har på det stora hela inget att klaga på utan trivs med vad du lyckats åstadkomma, helt på egna meriter och på egen styrka. Du är stolt över dig själv.

Den Senaste Tiden

DEN SENASTE TIDEN finns det dock vissa element som har skapat smolk i den annars så klara bägaren. Du har nu vid flertalet kvällar haft besök i baren av några personer som har triggat din radar för personer som man ska hålla ett öga på. Först trodde du att de kanske kom från den organiserade brottsligheten, det skulle inte vara första gången som de försökte sätta press på dig. Men med tiden har du lite släppt den tanken och börjat misstänka att det rör sig om något annat. Du vet bara inte vad. Än.

Du har också haft en stark känsla av att vara skuggad. Som att någon följt efter dig, framförallt på väg hem från jobbet men även vid andra tillfällen - inklusive mitt på dagen. Du har försökt med olika knep för att skaka av dig din förföljare, eller få en ordentlig glimt av personen i fråga, men hitintills aldrig lyckats. Situationen gör dig lite orolig. Du har haft alla möjligheter att hamna snett i livet och skapa dig ovänner på fel ställen men hitintills varit stolt över att ha lyckats undvika den sortens leverne. Därför kan du inte låta bli att noja över vems radar du nu har hamnat på och varför. Du önskar att de bara kunde komma med sitt erbjudanden snart eller på andra sätt göra sina intentioner tydliga, vad de än nu må vara. För allt är bättre än ovissheten.

Styrkor

FIXARE - Förutom ett namn som bartender har du gjort dig ett namn som en som kan fixa saker. Du är pålitlig, snabb, med ett stort kontaktnät. Ditt enda krav är att det inte är direkt illegalt eller farligt, annars löser du nästan vad som helst för rätt summa pengar.

Svagheter

PENGAR - När man som en gång utfattig väl fått smaka pengars värde är det svårt att göra sig fri från dem. Även om du försöker hålla en tydlig linje för vad du är beredd att göra för pengar vet du att att även du har en punkt där pengarna i slutändan är värt mer än din heder.