Arkeologen

Metodisk

Diskussionslysten

Drömmare

Din stora passion är att upptäcka det som redan hänt. Du har rest runt till många av världens avkrokar och sett och grävt i flera av de märkligare hörnen. Som arkeolog har du praktiskt fått jobba med det du verkligen älskar - historia. Ju mer du lär dig desto mer förstår du att det fortfarande är så mycket vi inte vet.

Verkligheten är att det idag är svårt att hitta något som både är nytt och samtidigt faktiskt intressant. Resultatet är att man antingen får undersöka om en kung på 1300-talet hade gikt, bli arbetslös eller fara världen runt på underbetalda skitjobb. En arkeolog försöker skapa en historia baserad på indicier och teoretiska modeller. Bevis för att något har skett på det ena eller andra sättet är få och oftast tvetydiga men ibland hittas något som skriver om historien.

Din största dröm har länge varit att hitta någon sådan plats eller föremål men sakta har sanningen sjunkit in, det kommer med största sannolikhet aldrig ske. När du plötsligt fick en förfrågan från ett stort företag om att assistera dem med ett projekt som verkade ha verklig substans, bland annat flertalet bok- och dokumentsamlingar som varit i privat ägo i hundratals år, så tvekade du inte en sekund att tacka ja.

Den Senaste Tiden

DEN SENASTE TIDEN har du redan stött på fler intressanta frågeställningar än under hela ditt tidigare yrkesverksamma liv sammantaget. På så sätt har din dröm i flera avseenden besannats och du ångrar inte att du tog jobbet. Än. För hur intressant allt det du nu stöter på än är, så går det inte helt att bortse från det faktum att det är något väldigt märkligt med de du arbetar för. Egentligen har det inte hänt något konkret som du kan basera den känslan på, men efter varje möte går du därifrån med en gnagande känsla av att de ljuger dig rakt upp i ansiktet.

På senaste tid har du stött på bakslag efter bakslag. Hur du än gräver och gör efterforskningar så lyckas du inte få fram de resultat som din arbetsgivare kräver. Nu börjar både du och de tröttna och de en gång utlovade pengarna som du nu riskerar att inte få se en skymt av hänger som en piska över din rygg. Får du inte ett genombrott snart är du rädd att du kommer förlora alltihop. Så mailet du fick häromdagen hade inte kunnat komma lägligare. Äntligen tycks du ha hittat någon som vet vad du pratar om och som dessutom säger sig veta vart du ska leta härnäst. Kanske går detta att lösa trots allt.

Styrkor

OUTTRÖTTLIG - När andra börjar tackla av eller till och med kastar in handduken lägger du bara i en högre växel. Visst har alla en gräns, även du. Du har bara aldrig lyckats passera den.

Svagheter

KÖPT - Din arbetsgivare betalar en hutlöst bra summa pengar om du lyckas med det de ber om. Du är väldigt mån om att göra bra ifrån dig och hålla dig på god fot med din arbetsgivare. Än så länge har de köpt din lojalitet men frågan är hur långt du verkligen är beredd att gå för pengar?