Antikhandlaren

Troende

Försiktig

Pålitlig

Att köpa och sälja antikviteter har varit en del av ditt liv så länge du kan minnas. Det lilla familjeföretag ni driver har funnits i flera generationer, om än inte alltid lokaliserat i Sverige. Att du skulle ta över efter dina föräldrar när de började bli till åren var aldrig en fråga utan fakta. Inte så att de tvingade dig till det eller inte gav dig något val. Det fanns helt enkelt inget du kunde komma på som intresserade dig mer. Det här är ditt liv och har alltid varit det.

Med det inte sagt att det är ett liv som är tråkigt. Långt ifrån. Du har hört historier, läst dokument, hållit i artefakter, både på resor och hemma i lilla Sverige, som få fått höra, läsa eller ens fått lägga vantarna på. Tillräckligt mycket för att förstå att det nog finns en djupare kunskap och kanske sanning om tingens varande. Tillräckligt lite för att själv ha upplevt eller utfört något av det som vissa säger skulle kunna göras. Du har länge brottats med dilemmat mellan önskan att veta mer, pröva, mot riskerna det eventuellt skulle innebära. Du är inte heller helt säker på vad din Gud skulle tycka om det hela. I dina böner har du bett om vägledning men än har ingen riktning uppenbarat sig. Även om du inte förstår eller helt tror på allt du hitintills läst så har du förstått att det är bäst att vara försiktig. Så det är du. Men lockelsen att gräva djupare finns där, frestande och laddad.

Den Senaste Tiden

DEN SENASTE TIDEN har det hänt en hel del märkliga saker. Kanske är det bara tillfälligheter och slump men du är inte helt övertygad. Något har rört om i grytan. Förfrågningarna du fått in på senaste har varit minst sagt udda. Till synes värdelösa ting har gjort kunder eld och lågor. Som om de såg ett annat värde än du, i vad du lyckats finna åt dem. Kunderna själva har blivit annorlunda. Ljusskygga personer som inte tinat ens av lättsamt kallprat. Senast i förra veckan var det dessutom någon som försökte bryta sig in i butiken, dock utan att lyckas. För vad du har märkt saknas inget.

Märkligaste är nog ändå historien med ljusstaken. Sedan en tid tillbaka har du ofta blivit besökt av en och samma person, en som varken köper eller frågar efter något. Däremot har personen gått runt och tittat noga på allt i butiken. Trots det har du fått intrycket av att den som granskas mest är du själv. Till slut la ändå personen en beställning på en mycket specifik ljusstake tillsammans med en rejäl handpenning och löfte om mer ifall staken skulle gå att finna. Efter gediget letande och efterforskande lyckades du till slut hitta föremålet. Men när du tog upp den för att granska den efter transporten var det som att bli träffad av blixten. Du fick vad som bäst kan beskrivas som en vision. Efter det har du inte kunnat bestämma dig för vad du ska göra. Antingen ringer du kunden och berättar att staken är hittad och du kan bli av med den för alltid. Eller så är det dags att faktiskt börja gräva.

Styrkor

FAMILJ - Man säger att blod är tjockare än vatten och det stämmer verkligen på dig och din familj. Dina släktband är starka. Er tro bidrar till sammanhållning och du vet att oavsett vad som händer så finns de där för dig.

Svagheter

RÄDD - Att säga att det enbart är din försiktighet som hållit dig ifrån att gräva djupare i världens mysterium är en lögn. Faktum är att du också är rädd. Du är nöjd med det liv du har och har en stark känsla av att gräva djupare skulle kunna innebära att du förlorar det.